Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi cetățeni români reținuți în Ungaria pentru trafic de persoane. Cazul, în atenția Consulatului General al României la Szeged

ro

16 Sep, 2018 19:20 1047 Marime text
Consulatul General al României la Szeged are în atenţie cazul celor două persoane reţinute sub acuzaţia de trafic de imigranţi şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia şi identitatea acestora, a răspuns Ministerul Afacerilor Externe (MAE) unei solicitări AGERPRES.
 
Conform MAE, în urma demersurilor oficiului consular, autorităţile ungare au confirmat reţinerea a doi cetăţeni români sub acuzaţia de trafic de persoane. Ancheta este în curs de desfăşurare. Până în acest moment, la nivelul consulatului nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident.
 
Consulatul General al României la Szeged monitorizează situaţia, menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să intervină, în limita competenţelor legale, a menţionat MAE în urma solicitării privind demersurile pe care le-a făcut în cazul celor doi români.
 
Poliţia ungară a arestat, sâmbătă, în localitatea de frontieră Roszke din sudul ţării, doi cetăţeni români suspectaţi că au încercat să transporte 11 migranţi prin Ungaria spre Europa de Vest, a declarat pentru MTI purtătoarea de cuvânt a poliţiei din judeţul Csongrád.
 
Cei doi bărbaţi au încercat să treacă frontiera dintre Serbia şi Ungaria sâmbătă dimineaţă la Roszke, a spus Szilvia Szabo.
 
Poliţia a găsit 11 migranţi în interiorul camionetei lor.
 
Migranţii, care au declarat că sunt din Iran, Pakistan şi India, au fost escortaţi în zona de tranzit, a mai spus Szilvia Szabo.

Sursa: AGERPRES
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii