Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA a preluat dosarul în care este cercetat ginerele lui Traian Băsescu

ro

18 Mar, 2015 17:02 1704 Marime text
DNA a preluat de la DIICOT dosarul "Moșia Brătienilor", în care se efectuează cercetări în legătură cu retrocedări ilegale de terenuri din județul Argeș și în care este urmărit penal și avocatul Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu.
 
Oficiali din DIICOT au confirmat pentru AGERPRES că această structură de parchet și-a declinat, pe 16 martie, în favoarea DNA competența în acest dosar, în care Radu Pricop are calitatea de suspect.
 
Inițial, dosarul a fost deschis de Parchetul General, care a dispus la data de 26 mai 2014 începerea urmăririi penale pentru mai mulți făptuitori, printre care se afla și Radu Pricop, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Presa a relatat că Radu Pricop ar fi cumpărat, împreună cu alte persoane, de la urmașii familiei Brătienilor drepturi de moștenire asupra unui teren.
 
După ce a câștigat mai multe procese în instanță cu statul român, Radu Pricop și partenerii săi au obținut de la Agenția Națională pentru Restituirea Proprietăților o despăgubire de 10 milioane euro, folosind însă documente false, mai spun jurnaliștii.
 
Radu Pricop este căsătorit cu fiica cea mare a președintelui Traian Băsescu, Ioana.
 
Sursa: Agerpres
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii