Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT. Bărbaţi, reţinuţi pentru introducerea în țară de droguri de risc și trafic de droguri

ro

04 Feb, 2019 14:55 1753 Marime text
La data de 01.02.2019 şi 02.02.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor D.C. şi M.D.L, pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

În fapt s-a reţinut faptul că, în noaptea de 31.01.2019/01.02.2019, inculpatul D.C. a fost depistat în flagrant, după ce a preluat de pe raza comunei Deleni, judeţul Vaslui, un colet, expediat din Belgia, conținând cantitatea de 168,7 grame de Ketamină.

Totodată s-a stabilit faptul că, în cursul lunii mai 2018, inculpatul a comandat, din Germania, 100 comprimate Extasy, conținând (MDMA), droguri de mare risc care au fost introduse în țară în luna octombrie 2018.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpatul, agent de poliție în cadrul I.P.J. Iași, se ocupa cu introducerea în țară de droguri sintetice comandate online de pe platforma “darknet” din Olanda sau Germania.
Totodată a rezultat faptul că inculpatul, ajutat de concubina sa, inculpata M.D.L, a cultivat cannabis outdoor, într-o zonă rurală a județului Vaslui, pe care ulterior îl comercializau en-gros pe raza municipiului Iași.

La data de 01.02.2018, cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la un imobil folosit de către inculpata M.D.L., a fost identificată cantitatea de 11,7 kg cannabis, ambalate in pungi vidate, pregătite pentru vânzare.

La data de 02.02.0218, Tribunalul Vaslui a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.
Cercetările continuă în vederea probării întregii activități infracționale desfășurate.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Vaslui și B.C.C.O. Iași, cu sprijinul Postului de Poliție Răducăneni, DGIPI.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

"Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie", transmit procurorii.

Sursă: DIICOT
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii