Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT. Bărbați, reținuți pentru introducerea în ţară de droguri de mare risc şi trafic de droguri (document)

ro

27 Jun, 2018 16:01 3211 Marime text
Marți, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Stoica Dragoș Gheorghe şi Mineață Călin-Mihai, pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară, fără drept, de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc. 
   
În cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpaţii au introdus în ţară, din Olanda sau Germania, prin intermediul uneisocietăti internaţionale de transport, colete care conţineau importante cantităţi de  droguri de mare risc (comprimate ecstasay – MDMA, amfetamină şi MD sub formă de substanţă pulverulentă cristalizată) droguri pe care le-au procurat prin intermediul platformelor de tip „Onion” (dark-net). Drogurile erau destinate comercializării către „dealerii” şi consumatorii de asemenea substanţe de pe raza judeţului Iaşi.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate peste 500 de pastile ecstasy, aproximativ 50 de grame de cocaină și 30 de grame de cannabis.

La data de  26.06.2018 Tribunalul Iași a a dispus arestarea preventivă a inculpaților  pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

În activități au fost angrenați și luptători de acțiuni speciale din cadrul I.P.J. Iași și jandarmi.

”Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, menționeză procurorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii