Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul de Constanţa Remus Cernea nu mai vrea animale sălbatice la circ!

ro

24 Aug, 2014 18:54 2115 Marime text
Deputatul independent de Constanţa, Remus Cernea va depune, mâine, la Senat, proiectul de lege care prevede interzicerea folosirii animalelor sălbatice în circuri.
 
Propunerea legislativă amendează Legea pentru Protecția Animalelor nr. 205 din 2004 (republicată în 30 aprilie 2014). Conform lui Cernea, principala modificare adusă constă în faptul că "este interzisă folosirea animalelor sălbatice, fie ele capturate din natură, fie născute în captivitate, în spectacole de circ sau orice alt tip de spectacol".
 
14 țări membre ale Uniunii Europene (Bulgaria, Grecia, Estonia, Finlanda, Austria, Anglia, Danemarca, Belgia, Malta, Polonia, Suedia, Ungaria, Olanda, Cehia) și 31 dintre Statelor Unite ale Americii, dar și alte țări de pe alte continente (Brazilia, Canada, Israel, India, Singapore, Costa Rica) au adoptat până acum astfel de legi aplicate parțial sau integral pe teritoriile lor (unele țări au astfel de reglementări în unele orașe, Croația spre exemplu) cu privire la unele sau la toate animalele sălbatice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii