Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delfinul Ni-Ni le-a dat emoţii celor de la Delfinariu

ro

25 Sep, 2015 13:29 1514 Marime text
Agitaţie la Delfinariul din Constanţa. Reprezentanții centrului spun că delfinul Ni-Ni nu a mai mâncat de 72 de ore, așa că a fost chemată imediat o echipă de specialiști, de la București, pentru a-i oferi un tratament. Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii susține că în urmă cu trei nopți, s-ar fi bătut cu celălalt delfin, Chen-Chen.
Medicii spun că lupta dintre delfini ar fi avut loc din cauza stresului acumulat în captivitate, iar pe deasupra, mai este și sezonul împerecherii. Aceste lucruri au agravat starea de sănătate a lui Ni-Ni. Realizarea testelor de către echipa de medici de la Bucureşti s-a desfășurat cu dificultate, din cauză că delfinul a fost neliniștit. Mai mult, a fost pentru prima dată când i-au recoltat probe sanguine.
Spre bucuria directorului Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Adrian Bâlbă, delfinul a mâncat în această dimineață peste 3 kg de pește, semn că tratamentul antiiiflamator și-a făcut efectul și că delfinul Ni-Ni se va face bine.
Este posibil să fie stresul, deoarece sunt doar doi delfini şi au susţinut spectacole zi de zi vara aceasta.
După moartea lui Pei-Pei, firma de asigurare a anunţat că va plăti Delfinariului 120.000 de euro drept despăgubire. Banii urmau să fie folosiţi pentru achiziţionarea unui nou exemplar în 2014, însă nu s-a întâmplat nimic! Ce s-o fi întîmplat cu banii?
La momentul când cei trei delfini au ajuns în Constanţa, fostul Consulul General al Republicii Populare Chineze la Constanţa, Wang Tieshan a explicat, pentru ZIUA de Constanţa, că în limba română Ni-Ni înseamnă fetiţă, Pei-Pei - bebeluş, iar Chen-Chen - răsărit de soare
Din păcate, Pei-Pei a decedat. Directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Adrian Bâlbă, a declarat atunci că delfinul Pei-Pei avea o afecţiune mai veche şi a decedat din cauza unei peritonite, fiind ulterior incinerat de autorități.
Masculul Pei-Pei a fost primul dintre cei trei delfini aduşi din China care a intrat în bazinul Delfinariului constănţean, făcând imediat primul spectacol, încercând să se obişnuiască cu noul lui cămin. Delfinii au fost transportaţi în condiţii speciale cu avionul, până pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, iar apoi cu câte un tir până la Delfinariul din Constanţa. Cele trei vedete au fost aduse de la Beijing Aquarium, pentru care Consiliul Judeţean Constanţa a plătit 360.000 de euro, iar pentru transport, 200.000 de euro. Reamintim că în iulie 2009, cel mai longeviv mamifer al Delfinariului din Constanţa, delfinul  Mark a decedat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii