Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţie în Camera Deputaţilor Liberalul Mihai Lupu critică tăierea subvenţiilor la căldură de către fostul Guvern Boc

ro

16 Oct, 2012 22:44 1291 Marime text
Vicepreşedintele Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, deputatul Mihai Lupu, aduce în discuţie, în declaraţia politică depusă astăzi la Camera Deputaţilor, problema subvenţiilor pentru căldură tăiate de guvernul Boc. 
Potrivit unui comunicat de presă, parlamentarul liberal reaminteşte faptul că „«prezicătorul» PDL, fostul ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu - unul dintre preferaţii locatarului de la Cotroceni - este cel care a propus tăierea subvenţiilor la căldură cu argumentul că sistemul de asistenţă socială este «construit de partide pentru a mulge bugetul de stat în scopuri electorale»”. „Domnul Lăzăroiu nu a luat niciun moment în calcul starea de sărăcie lucie în care au fost aruncaţi milioane de români, ca urmare a austerităţilor de tot felul pe care le-au impus continuu, la foc automat, guvernele PDL şi domnul Băsescu! Astfel, ministrul Lăzăroiu a propus anul trecut încă o grea tăiere, iar premierul Boc a aprobat fără să clipească, lăsând peste 1.400.000 de familii fără subvenţii la cădură, chiar înainte de iarna trecută şi aceasta s-a întâmplat, bineînţeles, după ce le fuseseră deja reduse drastic românilor veniturile”, susţine deputatul Mihai Lupu. 
De asemenea, parlamentarul consideră că decizia de tăiere brutală a subvenţiei la căldură de către guvernul Boc „a fost doar o altă măsură de austeritate impusă la pachet românilor, împreună cu altele, la fel de rele şi împovărătoare precum tăierile salariale masive, creşterea fulminantă a TVA sau impozitarea ilegală a pensiilor“.
Liderul PNL Constanţa declară că, în prezent, Guvernul USL, împreună cu reprezentanţii primăriilor caută  soluţii viabile pentru a rezolva problema subvenţiilor pentru căldură tăiate de guvernul Boc, una dintre cele mai eficiente soluţii fiind sprijinirea primăriilor pentru modernizarea sistemului de termoficare. „Guvernul va sprijini financiar, în perioada următoare, primăriile pentru a moderniza sistemele de termoficare, astfel încât acestea să aibă pierderi minime, ceea ce va reduce semnificativ factura la încălzire. Cea mai bună metodă considerăm că ar fi trecerea treptată la un sistem fără subvenţii, prin reducerea semnificativă a costurilor sistemului de termoficare”, mai spune deputatul Mihai Lupu, conform comunicatului de presă.  



Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii