Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:12 07 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Ziua Forțelor Terestre, președintele Iohannis a decorat drapelul de luptă al Statului Major al Forțelor Terestre

ro

23 Apr, 2019 11:31 1573 Marime text
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis marți, 23 aprilie a.c., un mesaj cu ocazia Zilei Forțelor Terestre.

„Armata României sărbătorește, pe 23 aprilie, Ziua Forțelor Terestre, prilej de a evidenția activitatea și profesionalismul celor care fac parte din cea mai numeroasă categorie de forțe a Armatei.

Forțele Terestre continuă să asigure o participare foarte consistentă la misiunile asumate de către România în teatrele de operații din Afganistan, Irak și Balcanii de Vest.

De-a lungul anilor, militarii și civilii din cadrul Forțelor Terestre au demonstrat spirit de sacrificiu, pregătire riguroasă și integrare exemplară în structurile Nord-Atlantice. Datorită tuturor acestor calități, țara noastră beneficiază de o bună imagine și apreciere din partea partenerilor externi.

Curajul și implicarea dumneavoastră, în numele valorilor asumate de România, reprezintă motive de mândrie și contribuie la asigurarea unui climat de securitate și stabilitate pentru toți cetățenii națiunii noastre, cât și la securitatea și menținerea păcii în regiune și în Europa.

Pornind de la aceste considerente și ca o recunoaștere a eforturilor pe care le depuneți zi de zi, am decorat drapelul de luptă al Statului Major al Forțelor Terestre cu Ordinul «Virtutea Militară», în grad de Ofițer, cu însemn pentru militari, de pace.

La ceas aniversar, vă mulțumesc pentru devotament și dedicare atât pe timpul instruirii în țară, cât și pe timpul misiunilor desfășurate în teatrele de operații, alături de Aliații și partenerii noștri din NATO și Uniunea Europeană.

În același timp, mulțumirile se îndreaptă și către familiile dumneavoastră, al căror sprijin necondiționat vă insuflă puterea și hotărârea necesare îndeplinirii angajamentelor pe care vi le-ați asumat față de țară, începând cu momentul depunerii jurământului militar.

Cu prilejul Zilei Forțelor Terestre, doresc să transmit tuturor militarilor români aflați la datorie sub drapelul tricolor și întregului personal civil, cele mai sincere felicitări și succes în îndeplinirea misiunilor.

Vă doresc putere de muncă, satisfacții atât în plan profesional, cât și în plan personal, alături de familiile dumneavoastră!

La mulți ani!” - se arată în mesajul transmis de președintele Iohannis. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii