Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniel Horodniceanu, delegat la conducerea DIICOT. Decizia luată de procurorul-general al României

ro

17 May, 2018 20:39 1806 Marime text
Procurorul general Augustin Lazăr a dispus delegarea lui Daniel Horodniceanu în funcţia de procuror şef al DIICOT pentru încă şase luni, în condiţiile în care mandatul acestuia expiră pe 19 mai, potrivit unui anunţ postat pe site-ul Ministerului Public citat de Agerpres.ro. 

Conform sursei citate, delegarea lui Horodniceanu începe din data de 19 mai şi încetează pe 19 noiembrie.
 
Pentru şefia DIICOT s-au înscris în cursă doar doi candidaţi - Daniel Horodniceanu, actualul procuror şef al instituţiei, şi Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, care au susţinut interviurile la sfârşitul săptămânii trecute.
 
Luni, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis către CSM propunerea de numire a lui Felix Bănilă în funcţia de procuror şef al DIICOT.
 
Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.
 
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, pe 16 martie, solicitarea lui Daniel Horodniceanu de a reveni la DIICOT Iaşi după data de 19 mai, când îi înceta mandatul de procuror şef.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii