Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sunt dezamăgit de atitudinea domnului procuror!“ Marian Alexandru, fostul procuror general al Dobrogei, reacționează în cazul vicepreședintelui CSM Daniel Horodniceanu

ro

09 May, 2023 11:53 2157 Marime text


Marian Alexandru, fost procuror șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, reacționează în contextul incidentului în care a implicat vicepreședintele CSM Daniel Horodniceanu, fost șef DIICOT.
 
Marian Alexandru, fostul șef al procurorilor din Dobrogea, se declară „dezamăgit de atitudinea“ vicepreședintelui CSM Daniel Horodniceanu.
 

„Adevărul este că domnul Daniel Horodniceanu a greșit grav! În calitate de membru de la înființare a Asociației Profesionale a Procurorilor din România, repectiv de membru în Consiliul Director și de reprezentant al procurorilor în Uniunea Juriștilor din România sunt dezamăgit de atitudinea domnului procuror mai ales și pentru faptul că este membru în Consiliul Superior al Magistraturii. Este cunoscut faptul că magistrații, procurori sau judecatori au obligația de rezervă. Cu alte cuvinte sunt datori să aibă un comportament discret în societate în orice situație s-ar găsi. Constat că există acest derapaj al unor cetateni cu demnități publice de a se crede cetăteni superiori. Ați observat cum a afirmat noul rege Charles al Marii Britanii, în sensul că el nu a venit să fie slujit ci să slujească pe cetățeni. Vă asigur însă că majoritatea magistraților slujesc cu demnitate și cu respectarea legii statul și interesul public“, se mai arată în mesajul Marian Alexandru, fost procuror șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.    

 
Mai precizăm că fostul magistrat s-a înscris recent în organizația municipală a PSD Constanța.
 

„Cât am fost magistrat, inclusiv pe funcția de procuror general, m-am străduit să nu încurc lucrurile, și cred că am și reușit, în sensul că am fost doar magistrat și atât, exercitând prerogativele acestei funcții, fără absolut nicio legătură cu politica. Din momentul în care am ieșit la pensie m-am mai gândit! Am realizat că s-ar putea să fie nevoie de ajutorul meu în politică în sensul că să-mi pun experiența și eventuala mea competență la dispoziția unui partid de stânga. Și asta pentru că, evident, nu puteam decât să fiu de stânga, atâta vreme cât am fost magistrat, sunt profesor universitar, prin urmare intelectual, iar în opinia mea intelectualii nu pot fi decât de stânga. Cum cel mai mare partid de stânga din România este PSD, m-am alăturat acestui partid“, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, Marian Alexandru după înscrierea în PSD.

 
De menționat că, în cazul magistratului Horodniceanu, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu pentru a se stabili dacă există indiciile săvârșirii vreunei abateri disciplinare și va efectua verificări pentru a clarifica circumstanțele incidentului.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Oficial
Consiliul Superior al Magistraturii, despre autosesizarea IJ legat de vicepreședintele instituției

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii