Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial Consiliul Superior al Magistraturii, despre autosesizarea IJ legat de vicepreședintele instituției

ro

08 May, 2023 13:42 895 Marime text
Ședință la Consiliul Superior al Magistraturii. Foto cu rol ilustrativ. Sursa foto: Facebook.com - Consiliul Superior al Magistraturii

Consiliul Superior al Magistraturii a transmis astăzi, 8 mai 2023, un comunicat de presă cu privire la anunțul făcut în această dimineață de către Inspecția Judiciară cu privire la autosesizarea în legătură cu procurorul Daniel Constantin Horodniceanu, vicepreședintele CSM.
 
CSM spune că vor fi prezentate opiniei publice concluziile verificărilor Inspecției Judiciare, imediat după analiza acestora la nivelul Consiliului.
 
Iată comunicatul oficial transmis de Consiliul Superior al Magistraturii:
 
În contextul recentei apariții în spațiul public a unor articole de presă referitoare la domnul procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii,  aducem la cunoștința publică următoarele:
 
Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu pentru a se stabili dacă există indiciile săvârșirii vreunei abateri disciplinare și va efectua verificări pentru a clarifica circumstanțele incidentului.
 
Pentru consolidarea încrederii în sistemul judiciar, exclusiv în temeiul legii și în afara oricăror influențe, concluziile verificărilor vor fi prezentate opiniei publice imediat după analiza acestora la nivelul Consiliului, potrivit competențelor sale legale.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii