Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se poate ca pământul să poată lua forme atât de precise, să arate atât de minunat? (video)

ro

22 May, 2016 23:43 1994 Marime text
Forma şi textura ulcioarelor care abia se ivește de sub mâinile unui meşter par, pentru cei care nu cunosc tainele meşteşugului acesta, un mister greu de pătruns. Cum se poate ca pământul să poată lua forme atât de precise, să arate atât de minunat? De ce, odată ars, devine sticlos, cu o suprafaţă atât de netedă, numai bună de colorat? Culoarea subtil combinată cu linii fin conturate emoționează.
 
Încercăm încet să deslușim secretul nașterii unui obiect de ceramică uitându-ne la un meșter. Oare de ce sunt atât de speciale aceste obiecte făcute de oameni simpli, iubitori ai pământului? De unde izvorăște dragostea lor pentru acest meșteșug?
 
Te uiți cum apucă în mâini o bucată de lut proaspăt și-l bate puternic în palme. Ca și cum l-ar îmblânzi pentru lucru. Îl așază ușor pe roată și cu palmele groase udate într-un castron de apa se pune pe treabă.
 
Fiecare lucrează într-un stil propriu şi este recunoscut de specialişti după acest stil. Asta e arta adevărată! Modelele nu sunt niciodată două la fel. Sunt unice, vă vine să credeţi?
 
Să urmărim filmuleţul.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii