Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum i-a convins Elena Udrea pe salvamarii de pe litoral să lucreze gratis de 1 Mai

ro

28 Apr, 2011 20:41 1601 Marime text
Câteva zeci de salvamari se vor afla, în minivacanţa de 1 Mai, pe plajele de pe litoral, fără a fi plătiţi, la rugămintea ministrului Turismului, Elena Udrea.

"Am discutat cu doamna ministru (ministrul Turismului, Elena Udrea - n.r.) care ne-a rugat să ieşim în această perioadă pe plaje şi ne-a promis că problema banilor va fi rezolvată, iar situaţiile din anii trecuţi nu se vor repeta", a spus Gabriel Culea, coordonatorul Serviciului Salvamar din Mamaia.Salvamarii nu vor fi plătiţi de 1 Mai, pentru că nu s-a semnat încă un contract în acest sens.
În ultimele sezoane estivale au apărut probleme cu plata serviciilor de salvamar, activitatea acestora începând mereu înaintea semnării contractelor cu autorităţile locale. Banii necesari sunt alocaţi de către Ministerul Turismului, prin intermediul Consiliului Judeţean Constanţa.
Gabriel Culea a declarat că, deşi temperaturile din această perioadă sunt scăzute, iar apa mării este foarte rece, având cel mult 10 grade Celsius, vor fi probabil tineri care vor intra în apă pentru o baie. "Din acest motiv, 20 - 25 de salvamari vor merge, din proprie iniţiativă, pe plaja Modern din Constanţa şi în zonele mai aglomerate din staţiunea Mamaia, precum şi la Năvodari, pentru a încerca să tempereze elanul tinerilor şi pentru a veghea la siguranţa acestora", a spus Culea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii