Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:30 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM a încuviinţat reținerea și arestarea preventivă a procurorilor Liviu Mihail Tudose și Aurelian Constantin Mihăilă

ro

24 Mar, 2016 12:07 1130 Marime text
 
În şedinţa de ieri, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat luarea măsurilor reţinerii şi arestării preventive a lui Tudose Liviu Mihail, procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi a lui Mihăilă Aurelian Constantin, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.
 
Hotărârile au fost luate în baza art. 42 alin. (2) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform căruia „Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii încuviinţează percheziţia, reţinerea, arestarea preventivă sau arestul la domiciliu cu privire la procurori” şi art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit căruia „Judecătorii, procurorii şi magistraţii - asistenţi pot fi percheziţionaţi, reţinuţi, arestaţi la domiciliu sau arestaţi preventiv numai cu încuviinţarea secţiilor Consiliului Superior al Magistraturii”.
 
Solicitările de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive au fost prezentate Secţiei pentru procurori a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, care efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni.


Sursa foto: dcnews.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii