Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Bădescu, despre un angajament sporit al UE și NATO pentru Marea Neagră

ro

27 Aug, 2016 15:33 2788 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene, Cristian Bădescu, a participat la Masa Rotundă „Provocări globale” a sesiunii din acest an a Forumului Dubrovnik, care regrupează statele membre UE din zona geografică situată între Marea Neagră, Adriatică și Baltică.
 
„În intervenția sa, secretarul de stat pentru afaceri europene a subliniat caracterul complex al provocărilor fără precedent pentru securitatea acestor state, provenite din partea unor state și actori non-statali, de natură convențională și neconvențională. Într-un astfel de context, NATO are un rol deosebit, de a asigura o descurajare credibilă și o apărare puternică, sens în care România a salutat deciziile importante adoptate la Summitul de la Varșovia în această privință”, se arată într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa.
 
De asemenea, Cristian Bădescu a scos în evidență importanța Mării Negre ca parte esențială a securității euro-atlantice și a subliniat necesitatea unui angajament sporit al UE și NATO pentru Marea Neagră, care va fi benefic pentru stabilitatea întregii zone, în contextul crizei din Crimeea și al persistenței conflictelor înghețate din zonă și va contribui la crearea condițiilor pentru a fi proiectată stabilitatea și securitatea în Asia Centrală. A reafirmat, totodată, sprijinul României pentru procesul de extindere a UE și NATO.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii