Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:47 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii până în 3 ani vor putea fi excluşi de la plata întreţinerii

ro

13 Sep, 2016 21:20 1144 Marime text
Copiii de până la trei ani vor putea fi excluşi din numărul persoanelor care plătesc cheltuielile cu apa, căldura sau gazul în cadrul asociaţiilor de proprietari. Asta prevede un nou proiect de legislative adoptat astăzi în Senatul României.

Proiectul iniţiat de liberalul de senatorul PNL Dragoş Luchian şi adoptat cu 74 de voturi "pentru" prevede că asociaţiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor de întreţinere a copiilor cu vârsta de până în trei ani, scrie Ziarul Financiar.

Totodată, iniţiativa presupune extinderea termenului de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, afişate pe lista lunară de plată, de la maximum 20 de zile calendaristice la maximum 30.

Includerea minorilor care au sub trei ani în numărul persoanelor care plătesc cheltuielile de întreţinere ale locuinţei şi cheltuielile asociaţiei de proprietari nu se justifică, consideră iniţiatorul. Consumul realizat de aceştia se poate reflecta în contoarele de apă sau în consumul locuinţei per ansamblu, argumentează senatorul PNL.

''În plus, în condiţiile în care animalele mici de companie (pisici, căţei, etc) nu sunt incluse în rândul consumului pe locuinţă sau apartament/persoană consider absurd să contorizăm cvasi-cheltuielile «provocate» de bebeluşi pentru buna desfăşurare a asociaţiei proprietarilor de locuinţe'', mai afirmă Dragoş Luchian în expunerea de motive a proiectului de lege, conform zf.ro.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect.

sursa foto: ziuanews.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii