Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:36 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Control al polițiștilor la societățile ce se ocupă cu paza şi protecţia bunurilor şi valorilor pe timpul transportului. Au fost aplicate amenzi

ro

21 Apr, 2018 11:17 425 Marime text
Poliția Română, prin Direcția de Ordine Publică, a continuat controalele în domeniul sistemelor de securitate private. În două săptămâni, în urma verificărilor, au fost aplicate 493 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 429.000 de lei.
 
Potrivit Poliției Române, în perioada 4–17 aprilie a.c., sub coordonarea Direcției de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au acţionat, în toată țara, pentru prevenirea și combaterea infracţiunilor contra patrimoniului, verificarea respectării prevederilor legale privind securitatea, paza şi protecţia bunurilor şi valorilor pe timpul transportului, păstrării ori depozitării acestora.
 
În domeniul sistemelor de securitate private, în cadrul a 404 acțiuni, polițiștii au verificat 3.507 de obiective.
 
În urma neregulilor și abaterilor constatate, au fost constatate 5 infracțiuni, fiind cercetate 16 persoane în dosare penale. De asemenea, au fost aplicate 493 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 429.000 de lei.

Exemple:
 
În urma verificărilor efectuate la sediul unei companii naționale, din municipiul Piteşti, județul Argeș, polițiștii au stabilit că nu au fost implementate cerințele minimale de securitate fizică. În cauză, a fost aplicată o amendă de 5.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.
 
La o altă societate, verificările efectuate au scos la iveală că nu a fost efectuată analiza de risc la securitate fizică, motiv pentru care societatea a fost sancționată contravențional, cu amendă de 10.000 de lei.
 
La verificările efectuate la obiectivul aparținând unei alte societăți din Bârlad, județul Vaslui, s-a constatat că o societate de securitate nu a respectat prevederile planului de pază, fapt pentru care a fost luată măsura sancționării contravenționale, cu amendă de 2.000 de lei.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii