Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale pe Marea Neagră, în zona litorală și Delta Dunării

ro

15 Sep, 2016 10:05 2862 Marime text
Poliţia Română a confiscat peste 350 de kilograme de peşte, unelte de pescuit şi ambarcațiuni, în urma unei acțiuni desfăşurate în weekend, pe Marea Neagră, în zona litorală și în Delta Dunării.
 
Astfel, în perioada 9 – 11 septembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au efectuat 7 controale (2 pe mare, 2 în zona litorală Vadu şi 3 în Delta Dunării). „În urma verificărilor au fost constatate 5 infracțiuni prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura şi au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 400 de lei. 4 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru cercetări”, transmite IGPR. 
 
Au fost confiscate sau ridicate în vederea confiscării 366 de kg. de pește, 4 plase de pescuit, în lungime totală de 500 de metri, 3 ambarcațiuni, 3 motoare de ambarcațiune, un rezervor de ambarcațiune şi 6 rame, în valoare de aproximativ 51.500 de lei.
 
De asemenea, în activităţi au fost angrenaţi şi inspectori din cadrul A.N.P.A..
 
Iată câteva exemple:
 
La data de 10 septembrie, au fost depistați pe Marea Neagră, în dreptul localității Vadu, județul Constanța, doi bărbaţi, în timp ce pescuiau cu unelte interzise, tip ohane cu o ambarcațiune fără licenţă pentru pescuit. În momentul flagrantului, aceștia aveau capturate 231 de kg. de pește proaspăt din specia pisică de mare. Ambarcațiunea și motorul au fost ridicate în vederea confiscării până la definitivarea cercetărilor.
 
Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial, pescuitul cu alte unelte și scule neautorizate fapte prevăzute și pedepsite de O.U.G. 23/2008.
 
În aceeaşi zi, poliţiştii au depistat un bărbat, în timp ce pescuia cu o setcă din fir textil, având capturate 23 de kg. de pește proaspăt din diferite specii, care au fost confiscate.
 
Ambarcațiunea și motorul au fost confiscate, iar celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii