Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:55 27 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă desfiinţarea garajelor din municipiul Constanţa (galerie foto)

ro

28 Dec, 2018 09:55 800 Marime text
În data de 27.12.2018, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat  281 amenzi  contravenționale în valoare totală de 67.200 lei.

Au fost constatate: 26 de abateri de la normele legale privind menținerea curățeniei pe domeniul public al municipiului Constanța, 25 abateri de la dispozițiile legale privind  tulburarea ordinii, liniștii publice și a unor reguli de conviețuire socială, 94 încălcări ale legislației rutiere, 11 abateri de la dispozițiile legale care se referă la consumul de produse din tutun în unitățile sanitare de tip spital, 52 de abateri de la normele legale privind obligativitatea deținerii titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport public în comun, 60 abateri de la normele legale privind ocuparea unui loc de parcare în parcările cu plata cu tarif orar fără achitarea tarifului de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost efectuată plata, etc.

De asemenea, poliștii locali au continuat activitățile specifice pentru eliberarea domeniului public sau privat de garaje, în scopul creării mai multor locuri de parcare sau după caz pentru aducerea terenului la starea inițială.

În acest sens, în perioada 10.12.2018 - 27.12.2018, au fost desființate 12 garaje din municipiul Constanta, 8 dintre acestea erau amplasate în cartierul Poarta 6.

Se precizează că acțiunea vizează garajele din toate cartierele, amplasate pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța.

Pe această cale, fse face apel la persoanele care se află în această situație să se conformeze somațiilor emise de către Direcția Generală Poliția Locală Constanța în termenul dispus, să desființeze garajul și/sau platforma acestuia în funcție de caz.

Neconformarea la aceste somații reprezintă o contravenție fiind sancționată cu amendă cuprinsă între 1.000-100.000 lei și cu măsura complementară de desființare, în conformitate cu prevederile art.26, alin.1 din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

Sursa foto: Poliţia Locală Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii