Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:18 19 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contestaţia Elenei Udrea a fost respinsă. Între timp a mai fost formulată o contestaţie

ro

24 Mar, 2013 01:01 963 Marime text
În urmă cu puţin timp Comisia de organizare a convenţiei PDL a respins contestaţia depusă de Elena Udrea. 
În finalul şedinţei de ieri a Convenţiei PDL, la aflarea rezultatelor votării Elena Udrea declarase că va contesta rezultatul pentru că inițial s-au anunțat 4.200 de persoane prezente, iar înainte de vot s-au anunţat 4.359 de delegaţi.
 "La vot au ieşit în jur de 4.632. Domnul Blaga nu a intrat în turul doi pe motiv ca depăşeşte cu 44 de voturi 50% plus unu. Am văzut cu toţii că cei de la comisia de organizare nu au soluţionat contestaţia şi au anuntat rezultatul de la Conventie fără să ia în considerare această contestaţie. Nu au răspuns problemelor pe care noi le-am invocat. Am cerut listele cu delegaţii prezenţi şi cu cei care au votat pentru a le confrunta pentru că nu s-a spus de la început câte voturi sunt. Am cerut şi renumararea voturilor pentru a vedea cum e posibil această diferenţă care îl face pe domnul Blaga căştigător", a declarat Udrea.
UPDATE:
Membrii comisiei de numărare a voturilor la Convenţia Naţională a PDL analizează sâmbătă noapte contestaţia depusă de susţinătorii Elenei Udrea privind rezultatul votului pentru alegerea preşedintelui partidului.
După încheierea Convenţiei, mai mulţi susţinători ai Elenei Udrea, printre care Cristian Petrescu, au venit la sediul partidului din Aleea Modrogan şi au depus o contestaţie privind rezultatul votului.
Reprezentanţii comisiei urmează să facă duminică o informare de presă privind soluţionarea contestaţiei.
Anterior, într-o conferinţă de presă, preşedintele Comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale a PDL, Ioan Bălan, menţionase că reprezentantul moţiunii Elenei Udrea a formulat o nouă contestaţie, care urmează să fie analizată.
Preşedintele Comisiei de numărare a voturilor, Mircea Toader, a prezentat sâmbătă de la tribuna Convenţiei rezultatul turului 1 al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al partidului, precizând că liderul moţiunii "România dreaptă. Politica dincolo de lozinci", Vasile Blaga, care a obţinut majoritatea voturilor valabil exprimate (2344), este declarat preşedintele PDL. Moţiunea Elenei Udrea, "Noul Partid Democrat Liberal. O nouă Românie", a întrunit 2014 voturi, iar moţiunea "Reformiştii", a Monicăi Macovei - 209.
Mircea Toader a mai anunţat că, în urma votului exprimat de delegaţii la Convenţia Naţională a PDL, Daniel Buda a fost ales preşedinte al Comisiei Naţionale de Integritate, Statut şi Litigii (C.N.I.S.L.), iar Gheorghe Ialomiţianu preşedinte al Comisiei Naţionale de Revizie şi Control (C.N.R.C).
 Ti-a placut articolul?

Comentarii