Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:09 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuitorii din Corbu sunt aşteptaţi să doneze sânge

ro

04 Sep, 2019 07:23 1663 Marime text
Centrul Reginal de Transfuzii Sanguine Constanţa şi Primăria Corbu organizează sâmbătă 07.09.2019, între orele 80.30-13.30, o acţiune de donare de sânge.
 
Sunt aştepatate toate persoanele sănătoase din localitatea Corbu şi localităţile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional.
 
Pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcţie de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg (în funcţie de înălţime, constituţie), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecţie HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, etc.
 
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.
 
Cu trei zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice.
 
În ziua donării se recomandă un mic dejun uşor (sandwich-uri, fructe, lactate) şi minim 500 ml lichide.
 
Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:
-şapte tichete de masă pentru produse alimentare;
-o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi, elevi, studenţi, militari;
-decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciuliu/reşedinţă înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde de efectuează donarea de sânge.
 
Cetăţenii sunt aşteptaţi sâmbătă, 07.09.2019, la sediul Căminului Cultural, din localitatea Corbu, cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii