Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:26 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Poliţia Locală a dispus măsuri de prevenire a faptelor antisociale (galerie foto)

ro

13 Sep, 2018 10:24 537 Marime text
Polițiștii locali au acționat în data de 12.09.2018, în intervalul orar 06.00- 24.00, pentru descurajarea și prevenirea faptelor antisociale de pe raza competență și în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la: menținerea curățeniei, tulburarea ordinii și liniștii publice, asigurarea circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, modului în care se intervine în domeniul public, etc.

În urma verificărilor efectuate în teren de către polițiștii locali au fost aplicate 214 amenzi contravenționale în valoare totală de 45.060 lei.
 
Sunt redate  câteva din faptele contravenţionale constatate, în limita competențelor conferite de lege și care sunt prevăzute în actele normative menționate mai jos:
  • Legea nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică: 24 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru apelarea la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială, etc.
  • OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 89 sancțiuni contravenționale și 170 puncte de penalizare pentru opriri/staționări neregulamentare efectuate în municipiul Constanța de către conducătorii auto grabiți și care blochează de cele mai multe ori traficul rutier.
  • Legea nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local: 60 sancțiuni contravenționale aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil.
  • H.C.L nr. 189/2017 privind aprobarea regulamentului privind normele tehnico-edilitare care se execută pe domeniul public/privat al municipiului Constanța-1 sanctiune pentru executarea unor interventii în domeniul public fără a respecta dispozitiile legaleîn vigoare.
  • H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 65 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei, staționarea vehiculului pe spațiul verde sau cu această destinație ori depozitarea unor obiecte pe domeniul public în scopul „ rezervării” unui loc de parcare.
  • H.C.L nr. 427/2017  privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață: 4 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției și o  măsură complementară de suspendare sau anulare, după caz, a avizului sau a autorizației de exercitare a unei activități întreprinse de către un operator economic..
  • H.C.L nr. 416/2017 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018- 1 sancțiune contravențională.
  • Legea nr. 50/1991 republicată și modificată privind autorizarea executării lucrărilor de construcție - 2  sancțiuni contravenționale pentru executarea de lucrări fără a deține autorizație de construire. 
În aceste cazuri au fost dispuse și măsuri complementare de: oprire a lucrărilor nelegal executate, obținerea autorizației de construire în termen de 90 de zile, în caz contrar desființarea lucrărilor executate nelegal.
 
Activități similare se vor desfășura și în perioada următoare pentru asigurarea unui climat public civilizat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii