Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:27 10 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Peste 250 de amenzi, aplicate de poliţiştii locali. Comerţul ilicit, sancţionat

ro

11 Aug, 2018 11:09 647 Marime text
Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locala Constanța au acționat vineri, 10 august a.c., în scopul creşterii eficienței activităţii de menţinere a ordinii publice şi a gradului de reacţie în prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional pe raza municipiului Constanța, dar și pentru asigurarea unui mediu curat și sănătos.

În urma verificărilor efectuate în teren de către lucrătorii instituției au fost aplicate 274 amenzi contravenționale în valoare totală de 60.410 lei.

Faptele contravenţionale constatate, în limita competențelor conferite de lege,  pentru care s-au aplicat cele mai multe sancțiuni contravenţionale cu amendă, sunt prevăzute în actele normative menționate mai jos, astfel:

•    Legea nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică: 36 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției;
•    OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 73 abateri contravenționale în special pentru opriri/staționări neregulamentare pe arterele intens circulate din oraș și în Stațiunea Mamaia;
•    H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 58 fapte antisociale legate de menținerea curățeniei;
•    Legea nr.12 / 1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite: au fost încheiate 13 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției încheiate pentru pentru acte de comerț ilicit desfășurate pe plajă, dar și în perimetrul pietelor agroalimentare constănțene ori activități de prestări servicii în locuri neautorizate prin închirierea bunurilor imobile în vederea obținerii unor foloase materiale în mod ilicit. A fost sancționată contravențional cu amenda de 1.000 lei și o persoana care făcea gratar pe domeniul public, in dreptul unui imobil situat pe Str. Înfrățirii din municipiul Constanta, încălcându-se prevederile Legii 54/2012, a picnicului.

De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a mărfurilor comercializate in condiții igienico sanitare improprii  și fără autorizație de proveniența sau comercializare.

 Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în sfera de competență a Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Pentru prevenirea săvârșirii unor fapte antisociale solicităm cetățenilor, care întâlnesc cazuri, care intră în competența noastră instituțională, în special încălcări ale normelor de curățenie și de conviețuire socială, să ne acorde sprijinul pentru identificarea făptuitorilor prin apelarea numărului Dispeceratului Poliției Locale Constanța 0241484205, iar echipajele noastre vor interveni în regim de urgentă, precizează DGPL Constanţa.


"Totodată, pentru utilizatorii aplicației whatsapp numărul de contact este 0799606142 cu rugămintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locul, direcția de deplasare și alte date care să ne permită identificarea rapidă și tragerea la răspundere a acestora", transmite DGPL Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii