Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Constanţa. Minori, arestaţi preventiv după ce ar fi sustras bunuri din pensiuni din Satul de Vacanță

ro

05 Sep, 2018 09:31 1374 Marime text
Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Constanța au identificat doi minori, în vârstă de 15, respectiv 14 ani, din localitatea Cobadin, bănuiți de comiterea unor infracțiuni de furt calificat.

Astfel, potrivit IPJ Constanţa, în zilele de 10 iulie și 31 august a.c., minorii în cauză ar fi sustras, din două pensiuni situate în Satul de Vacanță, mai multe articole de îmbrăcăminte, un telefon mobil și sume de bani, creând un prejudiciu total de aproximativ 1.800 de lei.

 Polițiștii constănțeni i-au reținut inițial pe baze de ordonanțe pe cei doi minori, iar la data de 4 septembrie a.c. au fost prezentați Judecătoriei Constanța care a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind introduși în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.
 
Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Constanța au identificat un minor la data de 4 septembrie a.c., în vârstă de 17 ani, din localitatea Valu lui Traian, județul Constanța, care ar fi sustras, dintr-un centru comercial din Constanța,  un pantalon și un pulover, după ce a tăiat elementele de siguranță ale respectivelor articole vestimentare.

Prejudiciul de 330 de lei a fost recuperat integral și predat persoanei vătămate.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

UPDATE:​ În urma ultimelor informaţii transmise  de IPJ Constanţa,  polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța au reușit să probeze faptele celor doi minori, A. AIDAR (15 ani) și M. AIDAR (14ani),din Cobadin, arestați de instanța de judecată pentru 30 de zile și depuși în arestul IPJ Constanța, după ce au comis, în această vară, alte două infracțiuni de furt calificat la pensiuni din Satul de Vacanță.

Deși sunt foarte tineri, ambii minori sunt cunoscuți cu mai multe fapte penale (tâlhării și furturi din locuințe), A. Aidar fiind cercetat în cauze penale, respectiv M. Aidar în 4 cauze penale. Cei doi părăsesc frecvent centrele de adăpost ale Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi
Protecţia Copilului Constanţa și Brașov, fiind dați în urmărire de IPJ Constanța, respectiv IPJ Brașov, A. Aidar de 4 ori în anul 2018, iar M.
Aidar de 7 ori în anul 2016.

Cei doi minori comiteau faptele în special în zona cuprinsă între cartierele Inel II și Tomis III, alegîndu-și victimele în rândul persoanelor în vârstă, în cazul tâlhăriilor, după care săvârșeau și infracțiunile de furt calificat din locuințe.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii