Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Controalele Poliţiei Locale pentru menținerea curățeniei şi protecția mediului. Ce amenzi au fost aplicate

ro

09 Sep, 2018 11:51 1681 Marime text
Politiștii  locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat sâmbătă pe toată raza de competență pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță în rândul constănțenilor.

Asftel, în data de 08.09.2018, aceștia au aplicat 205 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 40.930 lei, informeză Direcția  Generală a  Poliției Locale Constanța.

Controalele s-au desfășurat independent de alte instituţii și au fost orientate în principal pentru: menținerea curățeniei, prevenirea tulburării ordinii și liniștii publice, protecția mediului, etc.

Sunt redate  cu titlu de exemplu faptele contravenționale, săvârșite în mod frecvent, în limita competențelor conferite de lege,  pentru care s-au aplicat cele mai multe sancțiuni contravenţionale cu amendă și care sunt prevăzute în actele normative menționate mai jos:
  • Legea nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică: 26 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru: apelarea în mod repetat la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială și care afectează buna vecinătate,etc.
  • H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 70 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta, staționarea vehiculul pe spațiul verde ori depozitarea unor obiecte pe domeniul public in  scopul “rezervării” unui loc de parcare .
  • Legii 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic- 3 persoane au fost amendate contravențional cu suma de 1000 lei fiecare, pentru activități de picnic în locuri, care nu erau destinate unor astfel de activități.
  • Legea nr.12 / 1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale  ilicite:  au fost emise 9 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru acte de comerț ilicit și s -au dispus 5 măsuri complementare de confiscare a bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenții.
Scopul Direcției Generale Poliția Locală Constanța nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de a –i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, ci acela de a crea un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii