Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Ce amenzi riscă proprietarii de terenuri care nu menţin curăţenia (galerie foto)

ro

12 Jun, 2019 09:18 1248 Marime text
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Protecția Mediului au permanent în atenție terenurile nesalubrizate aflate pe raza municipiului Constanța, efecutând în această perioadă verificări pe linia depistării de locații neîngrijite, neigienizate și neîmprejmuite, cu atât mai mult cu cât, o dată cu încălzirea vremii, vegetația va crește pe terenurile respective, iar această trebuie cosită.

Potrivit H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța proprietarii de terenuri au obligația să asigure o stare permanentă de cutățenie prin tăierea vegetației crescută în exces și ridicarea deșeurilor de pe tenurile libere, neafecate de construcții, precum și împrejurul acestora.

Nerespectarea acestei obligații legale constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 500-1.000 lei persoanele fizice și 1.000-2.000 lei persoanele juridice.

"Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare privind menținerea permanentă a stării de curățenie și tăiere a vegetației crescute în exces ori de câte ori se impune.
Menționăm că sancțiunile se vor aplica, în mod repetat, până la luarea măsurilor de salubrizare, cosire, împrejmuire, etc.", transmit reprezentanţii DGPL Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii