Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Iată ordinea de zi (galerie foto)

ro

19 Oct, 2018 13:09 2536 Marime text
În conformitate cu dispoziţiile art. 94 alin. 1 şi 3 din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, a fost convocat Consiliul Judeţean Constanţa în şedinţă ordinară, pe data de 19 Octombrie 2018, de la ora 13:00, în Sala “Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ – Consiliul Judeţean Constanţa, cu următorul proiect al ordinii de zi:
 
Proiect de hotărâre privind aprobarea formulării unei solicitări de preluare a unor bunuri imobile din domeniul public al UAT Comuna Chirnogeni în domeniul public al UAT Judeţul Constanţa.      
Iniţiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia   
 
Proiect de hotărâre privind aprobarea formulării unei solicitări de preluare a unor bunuri imobile din domeniul public al UAT Comuna Topraisar în domeniul public al UAT Judeţul Constanţa.      
Iniţiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
Proiect de hotărâre privind transmiterea din administrarea Consiliului Judeţean Constanţa în administrarea Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor Constanţa, a imobilului, proprietate publică a Judeţului Constanţa, în care funcţionează Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, din cadrul DGEP Constanţa.      
Iniţiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
Proiect de hotărâre privind modificarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare pentru Centrul Cultural Judeţean Constanţa “Teodor T. Burada”.      
Iniţiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
Proiect de hotărâre privind completarea şi modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 264/2018 privind organizarea unei şedinţe solemne a Consiliului Judeţean Constanţa în comun cu Consiliul Judeţean Tulcea, pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri.      
Iniţiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
Proiect de hotărâre privind aprobarea Protocolului de colaborare cu Primăria  Municipiului Constanţa şi Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, în vederea organizării evenimentului “Zilele Dobrogei”- expoziţie de produse, gastronomie şi vinuri din Dobrogea.      
Iniţiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unor contracte de servicii de asistare, consiliere şi reprezentare juridică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa.      
Iniţiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli şi modificarea Listei de investiţii pe anul 2018 pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf.Apostol Andrei” Constanţa.      
Iniţiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2018, pentru Muzeul de Artă Constanţa.      
 Iniţiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2018, pentru Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.      
Iniţiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
 Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli şi a Listei de investiţii pe anul 2018, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Constanţa “Căluţul de mare”.      
Iniţiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2018, pentru  Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.      
niţiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2018, pentru  Centrul Cultural Judeţean Constanţa “Teodor T. Burada”.      
Iniţiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli şi modificarea Listei de investiţii pe anul 2018, ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.      
Iniţiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.
 
Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2018, pentru Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Agigea.      
Iniţiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
Proiect de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2018.      
Iniţiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia  
 
Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului judeţean şi a Listei de investiţii pe anul 2018.      
Iniţiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia.

UPDATE 7
Prin urmare, plângerea celor de la AEC a fost respinsă de consilierii judeţeni. Nu se va modifica hotărârea privind regulamentul de transport, iar AEC va acţiona, cel mai probabil, în instanţă decizia.

UPDATE 6
A trecut şi proiectul 17, urmând să se discute pe punctul 23 - prezentarea plângerii prealabile formulată de Asociaţia Elevilor din Constanţa, precum şi a punctului de vedere al Consiliului Judeţean. Un director din cadrul CJC vorbeşte de situaţia menţionată. Leila Banciu, directorul Direcţiei Juridice din aparatul de specialitate CJC, a spus că pe 16 octombrie 2018, AEC a cerut revocarea hotărârii de CJC privind regulamentul de transport. A depus o plângere prealabilă privind revocarea. Directorul CJC a spus că proiectul a fost pe site, în dezbatere. Elevii au înţeles eronat că pot modifica articolul 31 care prevede transportul în interiorul localităţilor, iar articolul 32 prevede transportul judeţean şi nu traficul în localităţi. Astfel, Leila Banciu a spus că propune CJC respingerea plângerii prealabile formulată de către AEC.

A fost supus votului respingerea plângerii. 19 consilieri judeţeni au votat pentru, iar 14 s-au abţinut, fiind vorba de consilierii judeţeni de la Partidul Naţional Liberal.
UPDATE 5
Au trecut proiectele 15, 16. Proiectul 17 e lăsat pentru finalul ordinei de zi. Au trecut la ordinea de zi suplimentară, unde au trecut şi proiectele 19, 20, 21 şi 22

UPDATE 4
Au trecut şi proietele 13 şi 14.

UPDATE 3
Proiectele 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 şi 12 au trecut

UPDATE 2
Înainte de startul şedinţei a fost intonat Imnul Naţional al României, apoi a urmat un minut de istorie prezentat de Dan Cojocaru, care a vorbit de inaugurarea Portului Constanţa din monografia scrisă de Aurelia şi Ştefan Lăpuşan. Ulterior, Horia Ţuţuianu a anunţat că şedinţa comună dintre CJC Constanţa şi CJC Tulcea va avea loc pe 24 octombrie, la ora 15:30, şedinţă care va fi dedicată Centenarului.

UPDATE

La şedinţă sunt prezenţi 33 de consilieri judeţeni. Au fost adăugate 6 noi proiecte pe ordinea suplimentară:  
 
Sunt 6 puncte pe ordinea de zi suplimentară:
 
Proiect de hotărâre privind aprobarea atribuirii directe a traseului cod 33 Constanţa-Potârnichea-Biruinţa şi a licenţei aferente acestuia, operatorului de transport rutier SC Emanuel Trading SRL
 
Proiect de hotărâre privind acordarea unui ajutor financiar doamnei Duca Valerica
 
Proiect de hotărâre privind modificarea Regulamentului Serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare în unităţile administrativ-teritoriale membre ale Asociaţiei Intercomunitară „Apă-Canal Constanţa” în care îşi desfăşoară activitatea operatorul SC RAJA Sa
 
Proiect de hotărâre privind încetarea dreptului de administrare al Spitalului Clinic de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei Constanţa asupra unor bunuri imobile ce aparţin domneiului public al judeţului Constanţa.
 
Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici – DALI aferenţi obiectivului „Amenajări interioare şi exterioare, consolidare şi modernizare imobil D+P+1E pentru Serviciul Clinic Judeţean de Medicină Legală Constanţa
 
Prezentarea plângerii prealabile formulată de Asociaţia Elevilor din Constanţa, precum şi a punctului de vedere al Consiliului Judeţean Constanţa cu privire la aceasta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii