Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“ Constanța participă la cea de-a XI a ediție a concursului EUROSCOLA 2018

ro

04 Oct, 2018 15:08 5567 Marime text
Biroul de Informare al Parlamentului European în România,  în colaborare cu Ministerul Educației Naționale a lansat cea de-a XI a ediție a concursului EUROSCOLA 2018. Aceasta ediţie se desfăşoară sub titlul generic „Europa pentru noi”. Potrivit unei informări transmise de Colegiul Național Pedagogic « Constantin Brătescu » Constanța, în cadrul competiţiei naţionale, elevii au  identificat şi au ales unul dintre proiectele realizate cu finanţare europeană, în zona în care se află unitatea lor de învăţământ şi au realizat o campanie de promovare a acestuia.

”Anul acesta Colegiul Național Pedagogic « Constantin Brătescu » s-a înscris în competiție cu o echipă formată din 32 profesoriși 24 elevi din clasele X-XII. Campania de promovare a proiectului se numește Europa suntem noi-Europa in care credem. Proiectul  ales de noi  este Snapshots from the borders – Small towns facing the global challenges of Agenda 2030, co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul DEAR, implementat de 31 de parteneri din diverse state membre UE. Coordonatorii  proiectului în România sunt Asociația Novapolis și Primăria Constanța. Au fost derulate activități în perioada iunie – octombrie 2018” - au transmis reprezentanții Colegiului Național Pedagogic « Constantin Brătescu » .


Echipa de elevi a realizat o campanie de informare la nivelul Colegiului dar și al școlilor partenere cu privire la rolul și valorile promovate de Uniunea Europeană. S-au desfășurat activități diverse: aplicare de chestionare, crearea și prezentarea unor filme de promovare al proiectului, împărțire de flyere și baloane, No Hate Speach - Puterea cuvintelor. Proiectul își propune îmbunătățirea înțelegerii interdependențelor globale ce determină fluxurile migratorii către frontierele europene, în vederea atingerii obiectivelor dezvoltării sustenabile : Nu sărăciei, Egalitatea de gen, Reducerea inegalităților, Orașe și comunități sustenabile, Pace, justiție și instituții puternice.

”Vineri, 5 octombrie 2018, ora 12,30 cu ocazia Zilei Educației, membrii echipei Euroscola CNPCB, vă invită să respectăm împreună două dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă - reducerea inegalităților și dreptul la educație de calitate - prin realizarea unui flash mob în curtea Colegiului la ora 12,30” - au mai transmis reprezentanții Colegiului Național Pedagogic « Constantin Brătescu » ..

Sursa foto: Colegiul Național Pedagogic Constantin Bratescu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii