Ședință CLM Creșterea eficienței energetice a Colegiului Pedagogic Constanța costă aproximativ 34 de milioane de lei (DOCUMENT)
Ședință CLM: Creșterea eficienței energetice a Colegiului Pedagogic Constanța costă aproximativ 34 de milioane
26 Apr, 2025 16:15
ZIUA de Constanta
228
Marime text



- În cadrul obiectvului de investiții „Creșterea eficienței energetice a imobilului Colegiul Național Constantin Brătescu Constanța” a fost elaborată documentația tehnico-economică la faza de documentație de avizare a lucrărilor de intervenție aprobată prin HCL nr. 39/2023
Consiliul local al municipiului Constanța este convocat miercuri, 30 aprilie 2025, de la ora 14:00, în ședință ordinară.
Aceasta se va ține prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.
Pe ordinea de zi se află și proiectul nr. 153/22.04.2025 pentru modificarea HCL nr. 39/2023 privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Creșterea eficienței energetice a imobilului Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu Constanța”.
Concret, se va modifica art. 2 din HCL nr. 39/2023 care va avea următorul cuprins: „Art. 2 Valoarea totală estimată a investiției este în cuantum de 28.531.838,05 lei fără TVA, respectiv 33.920.158,41 lei cu TVA,
Ce se arată în referatul de aprobare
În cadrul obiectvului de investiții „Creșterea eficienței energetice a imobilului Colegiul Național Constantin Brătescu Constanța” a fost elaborată documentația tehnico-economică la faza de documentație de avizare a lucrărilor de intervenție aprobată prin HCL nr. 39/2023.Ținând cont de prevederile art. 10 alin (4) lit. b) din HG nr. 907/2017 privind etapele de elaborare și conținutul-cadru al documentațiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiții finanțate din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, au fost actualizați indicatorii tehnico-economici conform devizului general, la faza proiect tehnic de execuție.
Având în vedere cele menționate, este necesară aprobarea de către Consiliul Local al Municipiului Constanța a cheltuielilor legate de proiect.
Proiectul de hotărâre poate fi consultat integral în secțiunea DOCUMENT.
Istoricul instituției de învățământ
După cum se arată pe site-ul oficial, în data de 22 octombrie 1893, Take Ionescu, ministrul Cultelor şi al Instrucţiunii Publice de atunci, semnează Ordinul de înfiinţare a şcolii, scopul acesteia fiind de a pregăti învăţători pentru Dobrogea. La 1 noiembrie 1893, Ion Bănescu este numit directorul şcolii. În critica de specialitate, Eugéne Pittard evidenţiază, de altfel, contribuţia lui Ion Bănescu la dezvoltarea şi modernizarea şcolii dobrogene.În anul 1993, la aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea Şcolii Normale ,,Constantin Brătescu” – instituţia a primit titlul onorific de Colegiul Naţional Pedagogic ,,Constantin Brătescu”, primul Colegiu Naţional din această parte a Ţării.
Ministrul Educaţiei, prof. univ.dr. Liviu Maior, reliefa că ,,în calitate de responsabil al destinelor învăţământului românesc, în actualul guvern, îmi îngădui a aprecia că existenţa de atâtea decenii a Şcolii Normale din Constanţa s-a constituit într-o valoroasă şi perpetuă sursă de reîmprospatare a corpului învăţătoresc şi profesoral din această parte transdanubiană, mai ales, a ţării, pe băncile Normalei tomitane formându-se, de asemenea, şi sute de alţi specialişti cu pregătire medie şi, mai apoi, superioară. Beneficiind de profesionişti cu recunoscută autoritate în corpul profesoral dobrogean, în viaţa publică a cetăţii, devotaţi misiunii de modelare a personalităţii viitorilor dascăli, Şcoala Normală din Constanţa s-a impus în rândurile unităţilor de profil din ţară ca una din instituţiile nu doar cu tradiţie, ci şi cu, am certitudinea, o înaltă responsabilitate şi exigentă în pregătirea şcolară a atâtor generaţii de elevi. Este o valoroasă experienţă, o tradiţie ce se cere a se continua, în consens, acum, cu exigenţele dezvoltării instrucţiunii publice din noua Românie de la finele veacului, într-o Europă ea însăşi în căutare de redefiniri ale unităţii spirituale şi morale, ale mai vechilor articulaţii psihopedagogice.”
Timp de două decenii, începând cu anul 1979, Colegiul Naţional Pedagogic ,,Constantin Brătescu” a fost Centru de perfecţionare a educatoarelor şi învăţătorilor din judeţele Constanţa şi Tulcea; în Centru s-au format circa 6.000 de cadre didactice pentru toată Dobrogea.
Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanţa a câştigat de patru ori consecutiv titlul de Şcoala Europeană, fiind singura instituție din Dobrogea și una dintre cele 4 școli din țară care au reuşit această performanță.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanța, reabilitat energetic. Trei autorizații de construire, emise de Municipalitate
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii