Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coeficientul României în Europa, decis de Steaua și Astra

ro

09 Aug, 2015 18:28 1152 Marime text
 
Campioana României, Steaua București și Astra Giurgiu, echipa care a terminat pe locul al patrulea în sezonul trecut, vor avea misiunea dificilă de a lupta pentru coeficientul UEFA al României. Cele două și-au aflat deja adversarele din play-off-ul Ligii Europa, informează romanialibera.ro.

România duce o luptă strânsă în Europa privind numărul de echipe pe care îl poate da în Liga Campionilor, în sezonulVIITOR  urmând să fie trimise 2 echipe. Totuși aceast lucru ar putea ține doar un an de zile, deoarece sunt șanse mari ca peste doi ani, din cauza performanțelor slabe din această vară, Liga I să piardă din nou cel de-al doilea loc în preliminariile Ligii Campionilor.

Austria este principala amenințare pentru România, fiind cu doar un loc mai jos, la câteva puncte distanță. Austriecii mai au 3 echipe rămase în preliminarii. Salzburg a decepționat în turul al treilea al Ligii Campionilor, la fel ca și Steaua, astfel că va continua în play-off-ul Ligii Europa, împotriva lui Dinamo Minsk. Marea surpriză, Rapid Viena, care a eliminat-o pe Ajax, va juca în play-off-ul Ligii Campionilor, acolo unde doar Șahtiorul lui Mircea Lucescu o va mai putea opri. Altach va evolua în play-off-ul Ligii Europa, dar cu șanse mici în fața lui Belenenses. În aceste condiții pentru fotbalul românesc totul va depinde de cât de departe vor putea ajunge, de acum înainte, Steaua și Astra.



Sursa: romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii