Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clubul Nautic Român inaugurează prima sa bază sportivă

ro

28 Oct, 2013 11:14 2270 Marime text
Clubul Nautic Român (CNR) alături de primarul oraşului Techirghiol, Adrian Stan, îi invită pe toţi iubitorii sporturilor pe apă la inaugurarea primei baze sportive proprii, a organizaţiei. Evenimenul se va desfăşura duminică, 3 noiembrie 2013, de la ora 12.30, la sediul bazei CNR din oraşul Techirghiol, str. Dr. Victor Climescu, nr.
15, în zona Băile reci.

Edificiul, ce-şi deschide porţile pe 3 noiembrie, ocupă o suprafaţă de 1008 mp şi cuprinde, printre altele: hangar de depozitare a ambarcaţiunilor cu o suprafaţă totală de 111 mp, o amenajare pentru reparaţiile ambarcaţiunilor, spaţiu pentru exerciţii de forţă şi întărirea musculaturii, vestiare pe sexe, cu apă caldă şi toate utilităţile necesare, desfăşurate pe 69 mp, platformă de depozitare a bărcilor - cu o capacitate de 50 de ambarcaţiuni sportive, cale de acces către lac, betonată, în lungime de 35 de metri, planuri înclinate betonate pentru lansarea la apă, debarcader cu lungimea de 25 m. Imobilul este racordat la utilităţile de apă curentă, canalizare, energie electrică şi internet şi are reţea perimetrală de supraveghere video şi webcam cu perspectiva lacului.

Construcţia, evaluată la 283. 187 lei (fără TVA), este singura bază nautică ridicată de un club sportiv în ultimii 40 de ani, în România, şi a fost relizată în decursul a 18 luni. Întreaga investiţie, realizată de Clubul Nautic Român, din donaţii, fonduri proprii şi atrase, bifează toate caracteristicile unei baze moderne, menite să
„şlefuiască” viitori velişti şi practicanţi de sporturi nautice, dar şi să ajute la o conştientizare asupra beneficiilor pe care le poate aduce un astfel de proiect generos comunităţii din Zona Metropolitană Constanţa. În partea a doua a programului, după mult aşteptata inaugurare, oaspeţii vor participa alături de membrii clubului la o agapă, pentru a marca atât evenimentul inaugural cât şi sărbătorirea celor 105 ani împliniţi de la  fondarea Clubului Nautic Român.

Evenimentul va fi găzduit de la ora 13: 30, de Restaurantul Droma’s (centrul oraşului Techirghiol), firmă parteneră a clubului.  Clubul Natic Român are sediul în Constanţa, str. Callatis, nr. 32, et. 3, şi în prezent deţine o bază nautic de antrenament, competiţii şi cantonamente, pentru yachting şi canotaj, pe malul Lacului Techirghiol, în oraşul Techirghiol, pe str. Victor Climescu nr. 15, în apropierea Sanatoriului Balnear. 

Clubul Nautic Român are în derulare un parteneriat activ cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret – Constanţa, Universitatea Maritimă Constanţa şi Colegiul Naţional Mihai Eminescu – Constanţa, prin intermediul căruia în anul şcolar 2011-2012 a fost lansat, în cadrul colegiului, primul Curs opţional pentru învăţarea sportului cu vele, în România. Modelul acestui curs opţional va fi extins şi permanentizat în localităţile limitrofe Bazei nautice şi în special în reţeaua şcolară din Zona
Metropolitană Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Rares 28 Oct, 2013 15:54 Felicitari Dane pentru reusita! chiar de nu sunt alaturi de tine in aceste momente, da-mi voie sa iti strang mana si pentru faptul ca nu ai uitat de liceul care ne-a pus bazele a ceea ce suntem astazi! Dan mihaescu, un exemplu de urmat! Bravo Dane! Felicitari echipei pe care o conduci!
  • Rares 28 Oct, 2013 15:42 Felicitari Dane pentru reusita! chiar de nu sunt alaturi de tine in aceste momente, da-mi voie sa iti strang mana si pentru faptul ca nu ai uitat de liceul care ne-a pus bazele a ceea ce suntem astazi! Dan mihaescu, un exemplu de urmat! Bravo Dane! Felicitari echipei pe care o conduci!