Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Claudiu Palaz, candidatul UNPR la Primăria Constanţa, vrea să demoleze construcţia de lângă Geamia Hunchiar

ro

06 May, 2012 17:55 2197 Marime text

Claudiu Palaz, candidatul UNPR la Primăria Constanţa, a dat publicităţii un comunicat de presă prin intermediul căruia asigură întreaga comunitate musulmană de faptul că va face tot ce îi stă în putinţă pentru salvarea Geamiei Hunchiar. Redăm, mai jos, comunicatul integral semnat de Palaz:

„Am aflat cu surprindere de hotărârea Consiliului Reprezentanţilor al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, al cărui preşedinte este domnul Amet Varol, de a-l susţine pe Radu Mazăre la alegerile locale din 10 iunie 2012. Acest lucru s-ar putea traduce drept o capitulare în faţa actualei administraţii în lupta pe care comunitatea musulmană din Constanţa o duce de ani întregi pentru salvarea Geamiei Hunchiar.

Sunt convins că această hotărâre nu este împărtăşită de tătarii constănţeni, pe care-i asigur că voi continua să acţionez în interesul lor, aşa cum am promis şi făcut în calitate de prefect. Le reamintesc faptul că l-am dat în judecată pe încă actualul primar pentru autorizaţia de construire emisă pentru imobilul ridicat în imediata vecinătate a Geamiei, o bijuterie arhitectonică a municipiului nostru.

Încă o dată, asigur întreaga comunitate musulmană, pe E.S. Fúsun Aramaz, Consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, pe E.S. Muftiul Iusuf Muurat, că nu-mi uit promisiunea făcută chiar în faţa domniilor lor, a ambasadorului Turciei la Bucureşti, E.S. Omur Şolendil, Ministrului de cultură al Turciei, domnul Ertugrul Gunay, şi a Ministrului de externe ai Turciei, domnul Ahmet Davutoglu, veniţi la Constanţa special pentru problema Geamiei Hunchiar, că nu voi face niciun pas înapoi în această luptă.

Printre priorităţile mele ca primar se va număra şi aplicarea celei mai drastice măsuri de reparare a acestei uriaşe nedreptăţi pe care Mazăre a făcut-o comunităţii musulmane şi anume demolarea construcţiei ilegale de lângă geamie".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • varro 06 May, 2012 14:43 bravo! constanta are nevoie de un profesionist la primarie! palaz este singurul care-l poate bate pe mazare!