Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:49 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cioloş România a început pregătirile pentru infrastructura necesară găzduirii brigăzii NATO

ro

27 Aug, 2016 23:39 1687 Marime text
Premierul Dacian Cioloş a declarat, astăzi, că România a început pregătirile pentru găzduirea brigăzii multinaţionale NATO, ce va funcţiona pe teritoriul ţării, începând de anul viitor, informează România Tv.

Dacian Cioloş a afirmat că Ministerele Afacerilor Externe şi Apărării Naţionale au de urmat un plan şi un calendar, care a fost stabilit la nivelul Guvernului, pentru pregătirea infrastructurii necesare găzduirii brigăzii multinaţionale NATO. Premierul a mai declarat că a primit confirmări de la omologul său polonez, aflat în vizită de lucru în judeţul Suceava, că Polonia va contribui la această brigadă.

“România e în contact strâns cu Polonia pentru a duce la indeplinire deciziile Summitului NATO de la Varsovia. Există o agendă, am început pregătirile pentru infrastructura necesară găzduirii brigăzii NATO, care urmează să funcţioneze în România, în baza deciziei de la Summit-ul de la Varşovia. Am stabiilit în Guvern ca Ministerul de Externe şi Ministerul Apărării să urmeze un plan şi un calendar de măsuri. Polonia a confirmat menţinera angajamentului că va participa la această brigadă, acest subiect fiind pe agenda permanentă a noastră”, a declarat Dacian Cioloş, citat de România Tv.


Brigada multinaţională, decisă la summitul NATO de la Varşovia, va fi constituită în martie-aprilie 2017, potrivit planurilor României, cel puţin şase aliaţi arătându-se interesaţi de participare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii