Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:34 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciobanii, plătiţi doar prin transfer bancar

ro

07 Jun, 2015 23:16 653 Marime text
 
Procesatori de lapte reclamă că nu pot să plătească crescătorii de animale de la care fac achiziţii de lapte din cauză că unele bănci nu le permit să retragă numerar mai mult de 10.000 de lei din conturi, motivând noile prevederi legislative, informează romanialibera.ro.

Unul dintre procesatorii de lapte suceveni, Cristian Mihai, a declarat că procesatorii de lapte şi carne nu mai pot face achiziţii de la persoane fizice deoarece nu-şi pot retrage banii ca să facă plăţile curente pentru că unele bănci, chiar bănci mari, nu permit retragerea de numerar mai mult de 10.000 de lei pe zi, conform prevederilor Legii 70/2015, pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar.

„Situaţia este hilară, pentru că firmele nu-şi pot folosi propriii bani pentru a-şi achita obligaţiile pe care le au faţă de crescătorii de animale, persoane fizice”, a spus Mihai.

El a explicat că, în mod normal, achiziţiile de lapte se fac zilnic, iar plăţile se fac lunar, în baza unui jurnal de achiziţii şi stat de plată.

„Invocând Legea 70/2015, unele bănci nu eliberează mai mult de 10.000 de lei pe zi şi au sugerat să li se deschidă conturi tuturor crescătorilor de animale. În cazul meu ar trebui să deschid conturi la circa 2.000 de crescători de animale, în care să virez lunar între 100 şi 1.000 de lei, dar unii dintre aceştia ar trebui să cheltuiască poate mai mult pentru drumul până la bancă decât încasează. Nu sunt nici ATM-uri în vârf de munte, ca aceştia să facă retragerea de bani”, a explicat Cristian Mihai, potrivit romanialibera.ro.Sursa: romanialibera.ro 

Ti-a placut articolul?

Comentarii