Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:53 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se lucrează la realimentarea consumatorilor din județul Constanța cu energie electrică. 97 de echipe în teren

ro

10 Jan, 2017 07:08 633 Marime text
Din cauza drumurilor blocate, echipele de intervenții nu pot înainta către zonele izolate. În continuare sunt blocate următoarele drumuri:
 
 1. Ciocârlia – Bărăganu – Mereni – utilajul de deszăpezire s-a defectat în timpul nopții în eforturile de a debloca accesul. La ora 7.30 s-a reluat deszăpezirea.
 
2.  Cobadin – Ciobanița – Ozmancea
 
3.  Negru Vodă – Viroaga – s-a lucrat cu un utilaj MAPN, s-a ajuns în localiatea Negru Vodă și se continuă  deblocarea drumului.
 
Pe parcursul nopții au lucrat în teren 29 de echipe de intervenții și se continuă eforturile pentru realimentarea tuturor consumatorilor și restabilirea normalității în furnizarea cu energie electrică, fiind mobilizate și la această oră un număr de 97 echipe.
 
Din cauza condiţiilor meteo deosebite (cod roșu de ninsori și viscol puternic) cu intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită și troienită, vizibilitate redusă spre zero, urmat de cod portocaliu și ulterior de cod galben de vânt și zăpezi, au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii E-Distribuţie Dobrogea.
 
 În data de 9 ianuarie, la ora 12:00, situaţia se prezenta astfel:
 
în judeţul Constanţa este afectată o linie de înaltă tensiune și au rămas nealimentate o linie electrică aerienă de medie tensiune total, 15 linii de medie tensiune parțial şi 58 posturi de transformare, fiind afectate 7 localităţi ( General Scărișoreanu, Furnica, Dumbrăveni, Mereni, Ciobanița, Osmancea și Viroaga-parțial).

În municipiul Constanța se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

-    în judeţele Tulcea, Călăraşi și Ialomița au fost realimentate toate localitățile dar se mai înregistrează deranjamente individuale și colective determinate de condițiile meteo, pentru remedierea cărora se intervine.
 
În pofida condiţiilor meteo severe, cu temperaturi extrem de scăzute resimțite în câmp până la -30 grade Celsius, cu rafale de vânt de peste 70 km/h şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile sau drumuri închise, și a lipsei vizibilitaţii în teren (câmp) sub 20 metri, zăpadă troienită și viscolită, echipele vor lucra neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Către unele rețele avariate este nevoie deplasarea în câmp, prin troiene de zăpadă, cu tot echipametul de intervenție purtat de electriceni în spate și mâini, chiar și cu scară necesară pentru a urca pe stâlpi până la rețea.
 
Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate).
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii