Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci state membre ale Uniunii Europene, inclusiv România, sunt supuse unor presiuni internaţionale

ro

25 Aug, 2015 20:50 1468 Marime text
Ministrul sârb de Externe, Ivica Dacici, susține că cinci state membre ale Uniunii Europene, printre care și România, sunt supuse presiunilor internaţionale pentru recunoașterea Kosovo la nivel internațional, informează site-ul InSerbia.info, citat de b1.ro.
 
„Serbia face tot posibilul pentru a nu se multiplica numărul recunoaşterilor independenţei ilegale a Kosovo. Comunicăm cu statele UE care nu au recunoscut Kosovo. Suntem conştienţi de presiunile la care sunt supuse, dar ne aşteptăm ca poziţiile lor să rămână neschimbate", a spus Dacici, confirmând că România, Slovacia, Spania, Cipru şi Grecia sunt supuse unor presiuni pentru schimbarea poziţiilor privind Kosovo, fiind singurele țări membre ale UE care nu recunosc independența regiunii.
 
La începutul lunii august, Kosovo a depus o solicitare oficială pentru a adera la Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), dar iniţiativa a fost blocată rapid de Serbia, care nu recunoaşte independenţa fostei sale provincii. Naţiunile Unite au respins demersul Serbiei.

Sursa foto: www.buzzquotes.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii