Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru a susţinut o declaraţie politică pe tema transferului Portului Constanţa la administraţia Mazăre

ro

19 Jun, 2014 10:31 1829 Marime text
Senatorul Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa, a susţinut în Parlament o declaraţie politică pe tema transferului unui pachet de acţiuni ale Portului Constanţa de la Ministerul Transporturilor la administraţia publică locală constănţeană.
În discursul său, parlamentarul constănţean a subliniat faptul că „Portul Constanţa este pentru PSD un subiect electoral, fără  a se ţine cont de realitate şi de faptul că Portul reprezintă pentru România un obiectiv strategic şi de interes naţional“.
În acest context, senatorul PDL a reamintit: „Am descoperit o gravă încălcare a Constituţiei, atunci când Consiliul Local Constanţa a primit cu titlu gratuit un pachet de 20% din acţiunile al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa conform dispoziţiile legii  216/2008, motiv pentru care am sesizat Avocatul Poporului”, a spus senatorul Chiru în declaraţia politică. 
Parlamentarul a atras atenţia că, dacă se ţine cont de litera şi spiritul Constituţiei şi de legea Administraţiei Publice Locale, consiliile locale nu au capacitatea de a fi titulari ai unor drepturi patrimoniale.
„Din 2008 şi până azi, Primăria Constanţa a primit drepturi necuvenite prin plata dividendelor care îi reveneau Consiliului Municipal din deţinerea a 20% din pachetul de acţiuni. Acum, în 2014, Mazăre şi PSD vor să facă ce au început in 2008. Dragi colegi, arătaţi că Parlamentul este o instituţie fundamentală a ţării, arătaţi că vă pasă de ţară, arătaţi că interesul României este mai presus de interesele baronilor locali!”, a concluzionat senatorul Christian Gigi Chiru în declaraţia politică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii