Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:56 19 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonia de absolvire a Promoției 2018 ”Centenarul Marii Uniri”, la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” (video)

ro

14 Jul, 2018 16:57 3584 Marime text

Astăzi, la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, a avut loc ceremonia de absolvire a Promoţiei 2018-”Centenarul Marii Uniri”.
 

”Am convingerea că ceremonia de astăzi va rămâne una memorabilă, pentru că dumneavoastră sunteți promoția Centenarului Marii Uniri. Din această perspectivă simbolică pentru istoria națională, sunteți o promoție privilegiată”, le-a transmis ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, celor aproximativ 500 de tineri care au absolvit astăzi Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”.


Cei mai mulți absolvenți sunt de la Facultatea de Poliție, cursuri de zi – 244, de la Facultatea de Științe Juridice și Administrative – 110 și de la Facultatea de Poliție de Frontieră – 60, care au primit gradul profesional de subinspector de poliție. 50 de tineri au absolvit Facultatea de Jandarmi, iar 33 au terminat Facultatea de Pompieri, primind gradul de sublocotenent. Alți 17 tineri au absolvit Facultatea de Arhivistică.

În cadrul Facultății de Poliție, la forma de învățământ cu frecvență redusă, au fost pregătiți 36 de absolvenți pentru specialitățile poliție, jandarmi și poliție de frontieră.

Șef de promoție a fost desemnat Mucea Alin, absolvent al Facultății de Pompieri, cu media 10. Tânărul sublocotenent a îmbrățișat cariera de pompier urmând exemplul tatălui și al fratelui său.

Ministrul Carmen Dan i-a felicitat pe proaspeții ofițeri de poliție, jandarmi și pompieri și le-a urat succes în carieră.

“Misiunea pe care v-ați ales-o înseamnă să fii în permanență alături de oameni și de comunități. Cetățenii noștri trebuie protejați de amenințările clasice cum ar fi criminalitatea - în toate formele ei de manifestare, migrația ilegală, terorismul sau situațiile de urgență. În fața acestor provocări trebuie să rămâneți imparțiali și echidistanți, să respectați statutul profesional pentru că sunteți în slujba Legii!”, a spus ministrul afacerilor interne în timpul ceremoniei de absolvire.

La ceremonie au participat familiile absolvenților, conducerea Academiei de Poliție și corpul profesoral, precum și reprezentanți ai structurilor din sistemul de ordine publică și siguranță națională.

 

Sursă video: Facebook/ Ministerul Afacerilor Interne

Ti-a placut articolul?

Comentarii