Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cereale achiziționate ilegal de pe un șlep, confiscate de polițiștii de frontieră

ro

20 Aug, 2015 12:33 1374 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat doi cetăţeni români care transportau cu două ambarcaţiuni pe fluviul Dunărea, 30 saci cu grâu, în greutate totală de 1.700 kg, achiziţionaţi fara documente legale de pe un şlep sub pavilion România.
 
Astfel, ieri, în jurul orei 08.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Cernavodă,  aflati in misiune pe fluviul Dunarea cu o ambarcatiune din dotare, au observat două barci din tablă, cu motor, care navigau in apropierea unui şlep sub pavilion România.
 
Politistii de frontiera au interceptat cele două ambarcaţiuni, conduse de catre cetatenii romani G.I., în vârstă de 45 ani şi G.N.D., în vârstă de 20 ani, ambii cu domiciliul în judeţul Constanţa si au constatat ca acestia transportau 30 saci cu cereale – grâu, în greutate totală de 1700 kg, pentru care nu au putut prezenta documente justificative. Întrebati despre provenienţa sacilor cu cereale, cei în cauză au declarat că i-au cumparat de pe şlep, după ce s-au înţeles cu comandantul navei respective.
 
Politistii de frontiera s-au deplasat la nava in cauza, iar in cadrul cercetarilor comandantul acesteia, cetăţeanul român M.V., domiciliat pe raza judetului Braila, a declarat ca a vandut 30 saci cu grau celor doi constanteni, in schimbul sumei de 260 lei, din incarcatura de cereale pe care o transporta, conform documentelor de insotire, pentru o societate comerciala din Constanța.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor cantitatea de 1700 kg grau, evaluată la aproximativ 850 lei, cele două bărci din tablă în valoare de 5.000 lei, două motoare de barcă în valoare totală de 7.000 lei, iar persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare şi complicitate la delapidare, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 295 şi art. 48, alin 1 Codul Penal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii