Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:54 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spuneau, în septembrie, consilierii PDL despre locuinţele din Henri Coandă „Cele peste 14 milioane euro pentru construirea unor cămine sociale la preț de apartamente de lux vor ajunge în conturile unor firme ale apropiaților din USL“

ro

09 Apr, 2014 09:45 1297 Marime text

Consilierii locali constănţeni ai PDL, Iustin Fabian Roman și Sorina Tușa, atrăgeau atenţia opiniei publice, în toamna anului trecut, că în cadrul şedinţei din 18 septembrie 2013, „consilierii USL împreună cu primarul Radu Mazăre au aprobat cheltuirea a peste 14 milioane de euro pentru Campusul Social «Henri Coandă», bani din bugetul local, fără a justifica preţul exagerat de construire“.
„Consilierii locali PDL consideră că USL construieşte cămine sociale la preţ de apartamente rezidenţiale, de lux. Este important ca locuitorii Constanţei să ştie că din bugetul local vor pleca peste 14 milioane de euro pentru continuarea lucrărilor de la campusul Henri Coandă, metrul pătrat construit ajungând la aproximativ 650 de euro, când în mod normal, pentru locuințele sociale construite pe schelete metalice, metrul pătrat nu ar trebui să depășească 150 de euro. Este necesar ca locuitorii Constanței să știe că, în timp ce Cazinoul se prăbușește, în timp ce plătim cu toţii cea mai scumpă gigacalorie şi cea mai mare taxă de habitat, consilierii USL împreună cu primarul Radu Mazăre sunt nepăsători în privinţa constănţenilor şi construiesc, cu banii noștri, cămine sociale la un preț de lux, exorbitant şi nejustificat! În ciuda faptului că USL promitea, în campanile, că prețul de construire nu va fi mai mult de 150 de euro pe metru pătrat pentru căminele sociale, astăzi preţul de costruire este triplat“, susţineau, la momentul respectiv democrat liberalii.  
„Consilierii PDL susțin că este uman ca persoanele nevoiașe să fie sprijinite de comunitate, însă nu ar trebui ca acești oameni să fie o perdea de fum, în timp ce banii din bugetul local sunt risipiți nejustificat. Ȋn opinia consilierilor PDL, principalii beneficiari ai acestui proiect social ar trebui să fie persoanele nevoiașe și nu anumite firme-căpușă care roiesc în jurul primarului şi al consilierilor USL. Astfel, cele peste 14 milioane euro pentru construirea unor cămine sociale la preț de apartamente de lux vor ajunge în conturile unor firme ale apropiaților din USL, abonate la banul constănțenilor!“, se preciza într-un comunicat de presă semnat de doi consilieri PDL.

Ti-a placut articolul?

Comentarii