Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce alimente provoacă hiperactivitatea la copii sau atrag ţânţarii ?

ro

03 Aug, 2016 10:57 1814 Marime text































Cu toţii ştim că o alimentaţie sănătoasă reprezintă calea spre un corp şi o minte fericită.  Alimentele au totuşi unele secrete, unele mai bizare de care poate nu ştiai. Spre exemplu:

Chili. Dacă vrei să fie iute, nu culoarea este cea care contează, ci mărimea. Cu cât este mai mic, cu atât gustul picant este mai pregnant.

Banane. În mod ciudat, se pare că ţânţarii sunt atraşi de persoanele care au mâncat recent banane. Prin urmare, nu este recomandat să le consumi atunci când plănuieşti o plimbare pe înserat.

Alimentele puternic colorate. Copiii devin hiperactivi atunci când mănâncă produse intens colorate, în special alimente de culoare galbenă şi roşie.
Cafea. Boabele de cafea nu sunt de fapt boabe, ci seminţe. Fructul arborelui de cafea are culoare roşu-stacojiu, iar în interiorul acestor bace se află două seminţe sau ceea ce noi numim boabe de cafea.

Ceai. Pentru a evita neplăcerile, încearcă să nu bei ceai rece. Japonezii cred cu tărie că "ceaiul de ieri <<muşcă>> mai rău că un şarpe". Cu alte cuvinte, se pare că ceaiul rece irită pereţii stomacului. Mai mult, chinezii sunt de părere că o cană de ceai rece este mai periculoasă decât otrava.

Mierea. Este singurul produs care nu are termen de valabilitate. Conform site-ului Bright Side, cel mai vechi borcan cu miere a fost descoperit în anul 1922, de către Howard Carter, în mormântul Faraonului Tutankhamon. În urmă unor analize de laborator s-a stabilit că mierea respectivă era comestibilă.

Brânză Camembert. Specialiştii recomandă că această specialitate de brânză să fie consumată în apropierea termenului de valabilitate, dar niciodată după ce acesta expiră.

Ou. Dacă un ou este introdus într-un pahar cu apă şi se ridică la suprafaţă, atunci acesta nu mai este comestibil. Acest lucru se datorează faptului că, pe măsură ce se învecheşte, în interiorul oului se acumulează gaze, care îi permit să plutească.

Ciocolată. Dacă mănânci o bucăţică de ciocolată neagră înainte de masă, această va ajută la eliberarea de glucoză în sânge. În acest fel, chiar şi în cazul în care îţi este foarte foame, vei mânca mai puţin şi te vei simţi totuşi satul.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii