Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a declarat preşedintele Klaus Iohannis despre numirea Adinei Florea la şefia DNA

ro

14 Jan, 2019 18:12 1508 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că documentele cu privire la numirea Adinei Florea la şefia DNA se află în analiză la Cotroceni, precizând că va fi formulat un răspuns într-un termen ''adecvat'', conform Agerpres.ro

"Dosarele sunt în studiu şi vor primi un răspuns într-un termen adecvat", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.


Pe 10 ianuarie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis o solicitare preşedintelui Klaus Iohannis cerându-i să-şi reconsidere refuzul "bazat pe motive inexistente" privind numirea a cinci procurori în funcţii de conducere, între care şi Adina Florea la DNA.

Pe 9 ianuarie, Iohannis îi transmisese o scrisoare lui Toader ca răspuns la solicitarea de reevaluare a propunerii de numire în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a Adinei Florea. Practic, şeful statului respingea pentru a doua oară această nominalizare.

Pe 21 noiembrie 2018, preşedintele a respins pentru prima oară propunerea de numire a Adinei Florea la DNA, motivând că "nu sunt îndeplinite condiţiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror pentru a fi numit într-o funcţie de conducere, respectiv cea prevăzută de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) şi (12) din Legea nr. 303/2004". 

Sursa:  Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii