Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Castelul Bran nu este de vânzare

ro

04 Apr, 2016 20:40 1280 Marime text
 
Bogdana Balmuș, manager de PR al Castelului Bran a declarat astăzi într-o conferință de presă că monumental istoric nu este de vânzare și nu se va închide.
 
„În nici un caz Castelul Bran nu se vinde. Această informație revine ciclic mai ales în presa din străinătate. A fost o informație falsă în momentul preluării de către actuala administrație, care revine în actualitate din când în când. Castelul Bran nu este de vânzare și Castelul Bran nu se va închide în nici un caz. El va rămâne deschis să-și spună pe mai departe poveștile frumoase pe care le are de spus” a declarat Bogdana Balmuș, notează agerpres.ro.
 
Reprezentantul Castelului Bran a precizat că încă de la preluarea Castelului de către noua administrație, grija pentru conservarea monumentului a fost maximă cât și în ceea ce privește respectarea legii și de aceea administrația monumentului istoric a colaborat totdeauna cu arhitecți, restauratori, au fost făcute planuri de renovare și de restaurare a castelului.
 
„Nu trebuie uitat că în momentul preluării Castelului Bran, în anul 2009, ploua în interiorul acestuia, că a fost golit tot ceea ce conținea la acea vreme, așa că eforturile actualilor proprietari au fost foarte mari pentru a-l putea reda circuitului turistic. Zidul nu este în pericol, fiind o zonă în care vizitatorilor Castelului Bran sau celor care circulă pe lângă zid nu le este pusă viața în pericol. Desigur că zidul necesită reparații, dar suntem în curs de avizare și de primire a autorizațiilor pentru refacerea acelui zid”, conform aceleiași surse.
 
Când a fost întrebată dacă monumental istoric ar putea pune la dispoziție câteva încăperi în care să fie expuse o parte dintre piesele aflate în incinta Muzeului Național Bran găzduit de clădirea Vămii Medievale, muzeu care s-ar putea închide la sfârșitul acestui an, Balmuș a spus că administrația Castelului Bran a declinat această ofertă.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii