Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:51 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru prima dată după 1948 Castelul Bran va putea fi închiriat pentru o noapte, de Halloween

ro

18 Oct, 2016 23:21 1005 Marime text
Castelul Bran va putea fi închiriat pentru o noapte, pentru prima dată după anul 1948, pe 31 octombrie, de Halloween, în urma unui concurs organizat de un cunoscut site internaţional specializat în rezervări turistice, informează independent.co.uk, citat de România TV.

Airbnb, o platformă online americană dedicată rezervărilor turistice, a anunţat că va organiza o competiţie insolită, al cărei câştigător va avea posibilitatea de a petrece o noapte în Castelul Bran din România, reşedinţa contelui-vampir Dracula din celebrul roman omonim scris de Bram Stoker în 1897.

Câştigătorul concursului şi invitaţii lui sunt invitaţi să petreacă noaptea de Halloween din acest an în Castelul Bran. Ei vor dormi în "sicrie de lux, căptuşite cu catifea", amplasate în presupusa criptă a lui Dracula.

Prezentatorul principal al acestei seri speciale va fi Dacre Stoker, un stră-strănepot al scriitorului Bram Stoker.

Castelul Bran, amplasat în Munţii Carpaţi, la graniţa dintre Transilvania şi Ţara Românească, este o uriaşă fortăreaţă medievală. Se crede că l-a inspirat pe Bram Stoker atunci când a scris romanul "Dracula".

Castelul Bran este asociat, de asemenea, cu Vlad Ţepeş, domnitorul valah care l-a inspirat pe romancierul britanic atunci când a creat personajul vampirului Dracula.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii