Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Captură în Portul Constanţa Sud Agigea. Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un container sosit din China

ro

29 Aug, 2018 09:57 1831 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud au descoperit, într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din China, articole vestimentare în valoare de peste 96.000 lei, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.
 
Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, în data de 28.08.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunțit efectuat în baza analizei de risc, de către lucrătorii vamali, la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București. Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean român, în vârstă de 50 de ani, cu domiciliul pe raza municipiului București.

În urma controlului, au fost descoperite 350 articole vestimentare pentru copii, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

”Bunurile, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 96.600 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate” - au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

Sursa foto: Garda de Coastă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii