Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:14 23 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Captură impresionantă în Portul Constanţa Sud Agigea. Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un container sosit din China

ro

18 Jun, 2019 09:54 1211 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute pe numele unui cetățean român, în urma descoperirii împreună cu lucrătorii vamali, a unor bunuri în valoare de peste 80.000 lei într-un container sosit din China.
 
Potrivit unui comunicat transmis de Garda de Cosată, în luna mai, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București.
           
În urma controlului, au fost descoperite 200 articole electrice, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.
         

„Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările, iar în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, la sfârșitul săptămânii trecute s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate” - au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

         
De asemenea, s-a stabilit că administratorul firmei este un cetăţean român, în vârstă de 43 de ani.
         
Bunurile susceptibile a fi contrafăcute, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 80.750 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa foto: Garda de Coastă

Ti-a placut articolul?

Comentarii