Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Captură impresionantă de țigări de contrabandă în județul Tulcea. Suspecții au fost arestați preventiv

ro

18 Dec, 2017 14:00 2351 Marime text
Polițiștii tulceni au ridicat în vederea confiscării 170.000 de țigarete de contrabandă de la doi bărbați, care au fost arestați de Judecătoria Babadag.
 
Potrivit IPJ Tulcea, în urma acțiunilor desfășurate pe linia combaterii traficului ilicit cu țigări de contrabandă, în data de 14 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Posturilor de Poliție Ciucurova și Topolog, au identificat două persoane cu dublă cetățenie româno – moldoveană, care transportau cu un autoturism cantitatea de 169.600 de țigarete, provenite din săvârșirea infracțiunii de contrabandă .

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270 alin.3 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României, iar țigările și autoturismul au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

Față de cele două persoane în cauză  s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, iar la data de 15.12.2017, s-a dispus arestarea preventivă a acestora pentru o durată de 30 de zile de către Judecatoria Babadag, în prezent aceștia fiind încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Babadag.

Activitatea a beneficiat și de sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Baia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii