Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Călin Popescu-Tăriceanu, întrunire cu delegaţia franceză a Grupului parlamentar de prietenie cu România

ro

26 Sep, 2018 19:27 1277 Marime text
Miercuri, 26 septembrie a.c., Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului României, l-a primit pe senatorul Bernard Fournier, membru al Senatului Republicii Franceze, care se află în calitate de președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu România din Senatul Franței, într-o vizită oficială la Bucureşti împreună cu senatorul Olivier Cadic și senatorul Patrice Joly, membri al grupului.

Călin Popescu-Tăriceanu a salutat prezenţa la Bucureşti a delegaţiei franceze reprezentative din partea Grupului parlamentar de prietenie cu România, iar în contextul aniversării a 10 ani de la semnarea Declaraţiei de Parteneriat Strategic între România şi Franţa, a subliniat relaţia specială existentă între cele două ţări, care funcţionează într-un spirit profund european.

În planul colaborării în cadrul UE, Președintele Senatului a evidențiat că viitoarea preşedinţie a României a Consiliului UE reprezintă o oportunitate pentru România și Franța de a conlucra pentru promovarea valorilor francofoniei şi creşterea vizibilităţii limbii franceze în rândul statelor membre UE.

La întrevedere a participat și senator Titus Corlăţean, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Franța (Senat).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii