Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenționare de călătorie în Franța. Ridicarea nivelului de alertă a planului „Vigipirate” la nivelul maxim – „Urgență atentat”

ro

13 Dec, 2018 16:47 1333 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze că, urmare a atacului armat din seara de 11 decembrie 2018, de la Strasbourg, ministrul francez de interne a anunțat decizia declanșării nivelului maxim de alertă Vigipirate (pe o scară de la 1 la 3) - „Urgență atentat”, care asigură un nivel de vigilență și protecție maximă, imediat după producerea unui atentat.

Acest nivel de alertă este activat pe o perioadă limitată, determinată de gestionarea situației de criză și prevede măsuri de consolidare a securității la frontiere, pe aeroporturi și în zonele turistice.

Anumite drumuri, servicii de transporturi publice sau instituții de învățământ pot fi închise.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon aleAmbasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Franceză: +33680713729.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii