Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:53 22 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție unde pregătiți grătarul. Mai mulți constănțeni au fost sancționați în week-end de polițiștii locali (galerie foto)

ro

10 Jun, 2019 11:55 654 Marime text
Lucrătorii Direcției Generale Poliția Locala Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au acționat weekendul trecut ( 08.06.2019 - 09.06.2019) în scopul creşterii eficienței activităţii de menţinere a ordinii publice şi a gradului de reacţie în prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional pe raza municipiului Constanța.
Au fost aplicate 289 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 52.560 lei.

Reprezentanții Direcției Generale Poliția Locala Constanța redau cu titlu de exemplu și în scop preventiv abaterile săvârșite în mod frecvent:
  • Legea nr.61/1991- pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice:  81 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru pentru exercitarea unor acte de cerșetorie în zone de interes public, lăcașe de cult, proximitatea centrelor comerciale, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială și bună vecinătate.
  • OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 53 abateri contravenționale, în special pentru opriri/staționări efectuate neregulamentar pe arterele intens circulate din municipiul Constanța, fiind aplicate 116 puncte de penalizare și  ridicate 6 autoturisme parcate neregulamentar.
  • Legea nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local: 86 sancțiuni  contravenționale au fost aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun.
  • H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 34 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta.
  • Legii 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic-  3 persoane au fost amendate contravențional cu suma de 1000 lei, fiecare, pentru că au efectuat un grătar într-un loc în care acest lucru este interzis.

“Cu această ocazie, atragem atenţia tuturor celor care doresc să participe sau să organizeze un picnic sau grătar pe domeniul public, că trebuie să aibă în vedere următoarele aspecte: conform Legii 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic, acestea nu se pot derula decât în zone special amenajate, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi în care aprinderea focului este permisă. 
Este, astfel, strict interzisă aprinderea focului pe strazi, în parcări, în curţile interioare ale blocurilor, pe spaţiile verzi, în cimitire şi oricare alte locaţii care nu sunt special amenajate în acest sens. 
De asemenea, în zonele indicate pentru activităţile de picnic – zonele indicate in planurile de zonificare ale parcurilor aflate în intravilanul localităţilor precum şi zonele limitrofe pădurilor situate în intravilanul localităţilor, sunt permise activităţi de picnic, însă fără a se aprinde focul. 
Conform actelor normative în vigoare, cei care desfăşoară activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate sau a zonelor indicate pentru astfel de activităţi, pot fi sancţionaţi contravențional cu  amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de lei”.
Pentru evitarea unor astfel de cazuri, înainte de a vă face planuri pentru o iesire în natură și delectarea cu un grătar amintiți-vă de Legea Picnicului!” - au transmis reprezentanții Direcției Generale Poliția Locala Constanța. 

Tot în weekend a avut loc o acțiune organizată pe linia asigurării ordinii și liniștii publice pe raza de competență a următoarelor zone publice, străzi și bulevarde din municipiul Constanța : Str.Mircea cel Bătrân, Bdul Mamai, Bdul Ferdinand, Parc Tăbăcărie, Parc Sala Sportului, Parc Arhelogic, Faleză Casino, Str.Traian, Str.Liliacului, Str.Sălciilor, Parc Casa de Cultură, Parc Tomis 2, Aleea Mălinului, Str.Ion Rațiu, Cartier Santa Maria Bay, Str.Murelor, Str.Tulcei, Str.Adamclisi, Stadion Badea Cartan , Str.Soveja, Str.Baba Novac, Bdul Aurel Vlaicu, Bdul Tomis.

Au legitimate 49 de persoane și au constatate 55 fapte contravenționale, aplicându-se 22 amenzi pentru de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 8 amenzi în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 22 amenzi pentru încălcarea normelor legale privind transportul public local, 1 amendă consum de produse din tutun într-un loc interzis, 1 amendă pentru acte de comerț ilicit și 3 sancțiuni privind nerespectarea normelor legale privind evidența, domiciliul, reședința și actele de idetitate ale cetățenilor români.

O altă activitate specifică  a avt loc în cursul zilei de duminică, 09.06.2019, în intervalul orar 06.00-14.00, lucrătorii instituției au desfășurat o acțiune tematică pe linia asigurării ordinii și liniștii publice pe raza lăcașelor de cult și în zonele pietonale din proximitatea cimitirelor din muninicipiul Constanța, ocazie  cu care au depistat 7 persoane care exercitau acte de cersetorie și care au fost predate serviciilor sociale din cadrul DGAS Constanța în vederea luării măsurilor legale care se impun.
 

„Totodată, oamenii legii au constatat 42 abateri de la normele legale, aplicând sancțiuni contravenționale după cum urmează: 19 amenzi în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, apelare la mila publică,  8 amenzi în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța , 4 amenzi pentru acte de comerț ilicit, 10 amenzi pentru încălcarea normelor legale privind transportul public local și 1 amendă  pentru efectuarea unor activități de picnic întru-un loc interzis.
 Acțiuni similare se vor desfășura în mod sistematic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare” - au transmis reprezentanții Direcției Generale Poliția Locala Constanța.

Sursa foto: Poliția Locală Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii